söndag 6 mars 2011

Svar på tal.

Till Jöran (ang. detta):

– Fuskpäls i syntetmaterial har behandlats med olika kemikalier och färgämnen, säger Kristina Rudin-Snöbom, utredare på Kemikalieinspektionen.

– I dag kan inte syntetisk fuskpäls miljömärkas som bra miljöval. De industriella processer som används för att färga och ge textilier andra egenskaper är inte bra för miljön, säger Eva Eiderström på Naturskyddsföreningen.

Designern Zac Posen som under New Yorks modevecka i höstas deklarerade att fuskpäls är bland de miljöfarligaste materialen man kan använda. Experterna ger honom rätt.
– Akryl och polyester är oljebaserade plaster. An­vänder man olja som råvara bidrar det till växthuseffekten, säger Mikael Hed­enqvist professor i polymera material på KTH.

Fyi. Källa

Frida: Jag tycker det går bra ändå, ibland. Sälj den om du inte vill ha kvar den, tills dess kan du få känna dig som Michaela :)

1 kommentar:

  1. hahaha! oj det va uppenbarligen värre för miljön än jag tänkt att det kunde vara. kan du inte skriva ihop ngt om den moraliska aspekten på fuskpäls också? den orkar jag inte ens tänka på själv. tills viadre - whatafäk

    SvaraRadera