fredag 18 juni 2010

hej familjen, far tänkte såhär på fredagskvällen lägga upp receptet på det omtalade brödet som jag faktiskt har i ugnen i detta nu! Supergott och som boken säger "turbosnabbt", att rekommendera med andra ord, bli inte avskräckta av den långa listan med nyttigheter!

turbosnabb filmjölkslimpa
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1dl russin
1dl vetekross
1dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Havregryn

1 sätt ugnen på 200 grader
2 blanda filmjölk o sirap i en bunke
3 Hacka frukten o nötterna mycket grovt, blanda med russinen o alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
4 lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna
5 fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

O gällande nötterna o russin o sånt så kan man variera sig o höfta skallen, de e gott med valnötter o mandlar tillessempel!
m-m-m!! nu ska ja ta ut mitt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar